WIA specialist in Almelo, Twente

Zoekt u een WIA specialist in Almelo, Twente, Overijssel, of omgeving?
Is uw WIA uitkering afgewezen of stopgezet? Heeft u een WIA herbeoordeling gehad?
Wij helpen u met bezwaar, beroep of hoger beroep.

Heeft u een WIA-uitkering aangevraagd en is deze afgewezen? Of heeft u een lagere WIA herbeoordeling gekregen? En is uw WIA-uitkering stopgezet?

Voor een goede WIA advocaat in Almelo, Twente, Overijssel, of omgeving, kunt u contact met ons opnemen.

Wij helpen u met een goed bezwaarschrift en met eventueel beroep bij de rechtbank. Natuurlijk kunnen wij u ook bijstaan in hoger beroep bij de Centrale Raad van Beroep. Onze gespecialiseerde advocaat socialezekerheidsrecht is aangesloten bij de Specialisatievereniging voor Socialezekerheidsrecht Advocaten. Neem direct vrijblijvend contact met ons op.

Wanneer heeft u recht op een WIA-uitkering?

Als u door ziekte of een handicap niet meer kunt werken, kunt u een WIA-uitkering aanvragen. De WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) is bedoeld voor mensen die door langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid niet meer kunnen werken.

U moet in de meeste gevallen minimaal 104 weken (twee jaar) ziek zijn voordat u een WIA-uitkering kunt krijgen. Of u bent in die periode ziek in dienst of u krijgt een Ziektewet-uitkering van het UWV.

Na het indienen van uw aanvraag zal het UWV uw situatie beoordelen. Een verzekeringsarts zal uw medische gegevens beoordelen en een inschatting maken van uw arbeidsongeschiktheid. Daarna zal een arbeidsdeskundige kijken naar uw resterende verdiencapaciteit en de mogelijkheden voor passend werk. Op basis van deze beoordeling zal het UWV beslissen of u in aanmerking komt voor een WIA-uitkering.

U kunt een WGA-uitkering krijgen of een IVA-uitkering. Beide soorten vallen onder de WIA-uitkering. Een IVA-uitkering is voor mensen die volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn. In de andere gevallen krijgt u een WGA-uitkering.

Wordt uw aanvraag afgewezen, dan kunt u daartegen in bezwaar gaan. Onze WIA expert kan u bijstaan in deze procedure.

Wij zijn scherp geprijsd en pro deo rechtshulp is mogelijk.

Heeft u een UWV besluit over een WIA-uitkering ontvangen en wilt u daartegen een bezwaarschrift indienen? Onze WIA expert helpt u met het bezwaar. Neem direct contact op. Ook beroep en hoger beroep is natuurlijk mogelijk. 

Over ons
Referenties

 


Deel dit via:
Facebooktwitterlinkedinmail