Voorbeeld bezwaarschrift WIA uitkering

U hebt gezocht naar een voorbeeld van een bezwaarschrift over een WIA uitkering. Een bezwaarschrift is vormvrij. Er hoeft geen gebruik te worden gemaakt van een bepaald model.

Elke zaak is echter anders en in elke zaak zijn andere juridische en medische argumenten relevant. Het heeft daarom niet zoveel zin om zelf een bezwaarschrift op te stellen.

U kunt het beste een gespecialiseerd advocaat inschakelen om het bezwaarschrift voor u op te stellen. Dan weet u zeker dat er relevante juridische en medische argumenten worden opgenomen in het bezwaarschrift.

Hoe verloopt de bezwaarprocedure?

Wij dienen eerst een pro forma bezwaarschrift in tegen het besluit van het UWV. Daarin staan wel alle formailiteiten maar nog niet de argumenten. Daarmee wordt de bezwaartermijn gedekt. Gelijktijdig vragen wij het volledige dossier op van het UWV. Het UWV stuurt dat binnen een paar weken aan ons op.

Op basis van het dossier en uw informatie stellen wij een aanvullend bezwaarschrift op. Daar staan wel de argumenten in.

Daarna volgt een hoorzitting waar we onze standpunten nog kunnen toelichten. Soms is een verzekeringsarts aanwezig die u vragen kan stellen over uw beperkingen en aandoeningen.

Vervolgens komt de schriftelijke beslissing op bezwaar. Als de beslissing negatief is kunnen we in beroep bij de rechtbank. De rechter bekijkt de zaak onafhankelijk. Ook is hoger beroep mogelijk bij de Centrale Raad van Beroep.

Heeft u een besluit van het UWV ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd in uitkeringszaken en stellen het bezwaarschrift voor u op. Dit kan ook met gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging).


Deel dit via:
Facebooktwitterlinkedinmail