Bezwaar door werkgever tegen WIA besluit van het UWV

Als uw werknemer twee jaar arbeidsongeschikt is geweest kan hij in aanmerking komen voor een WIA-uitkering. Bezwaar door werkgever tegen WIA besluit van het UWV is mogelijk.

WGA-uitkering of IVA-uitkering

De WIA-uitkering heeft twee soorten:

  • Een WGA-uitkering als uw werknemer 35% – 100% arbeidsongeschikt is (maar niet duurzaam)
  • Een IVA-uitkering als uw werknemer 80-100% arbeidsongeschikt is (volledig en duurzaam)

Het UWV bepaalt in een besluit over de WIA-uitkering welke uitkering wordt toegekend en wat het arbeidsongeschiktheidspercentage is.

De beslissing van het UWV over de WIA-uitkering is voor u als werkgever van groot belang. Want de WGA-uitkering betekent zeer hoge kosten voor uw als werkgever, gedurende tien jaar. Terwijl de IVA-uitkering u niets kost!

De kosten van de WGA-uitkering worden aan u als werkgever doorbelast via de gedifferentieerde WGA-premie. Deze wordt door de Belastingdienst ingehouden. Er is een verschil in gedifferentieerde WGA-premie tussen kleine werkgevers, middelgrote werkgevers en grote werkgevers.

Als u eigenrisicodrager bent dan betaalt u gedurende tien jaren de WGA-uitkering zelf.

Bezwaarschrift tegen besluit WIA-uitkering

Ontvangt u een kopie van het besluit over een WGA-uitkering? Dan is het belangrijk om een bezwaarschrift in te dienen. Natuurlijk is het essentieel dat juridisch zinvolle argumenten worden aangevoerd in bezwaar.

Bezwaar door een werkgever tegen een WIA-uitkering besluit heeft als doel:

  • Dat het UWV in heroverweging oordeelt dat de werknemer volledig en duurzaam arbeidsongeschikt is, zodat hij een IVA-uitkering krijgt, of
  • Dat het UWV in heroverweging oordeelt dat de werknemer minder dan 35% arbeidsongeschikt is, zodat hij geen WIA-uitkering (geen WGA en geen IVA-uitkering) krijgt.

In beide situatie draait u als werkgever niet op voor kosten verbonden aan een WIA-uitkering.

Herbeoordeling aanvragen van een WGA-uitkering

Gedurende de looptijd van een WGA-uitkering kunt u als werkgever ook een herbeoordeling aanvragen. Ook in herbeoordeling kan het UWV beslissen:

  • dat de werknemer volledig en duurzaam arbeidsongeschikt is, zodat hij een IVA-uitkering krijgt, of
  • dat de werknemer minder dan 35% arbeidsongeschikt is, zodat hij geen WIA-uitkering (geen WGA en geen IVA-uitkering) meer krijgt.

Ook hier is weer het belang voor u als werkgever dat de kosten van de WIA-uitkering niet voor uw rekening (blijven) komen.

Wij kunnen de bezwaar procedure bij het UWV voor u behandelen. Wij beschikken tevens over goede contacten met medisch adviseurs die behulpzaam kunnen zijn bij de medische onderbouwing.

Neem direct contact op om de mogelijkheden van bezwaar te bespreken.

Over ons
Referenties


Deel dit via:
Facebooktwitterlinkedinmail