Advocaat WIA in Almelo

Zoekt u een goede advocaat WIA in Almelo of Overijssel?
Hebt u een WIA (WGA of IVA) uitkering aangevraagd bij het UWV en is uw aanvraag afgewezen? Of had u al een WIA-uitkering en heeft het UWV deze stopgezet? Of heeft u een herkeuring gehad en vindt UWV dat u minder dan 35% arbeidsongeschikt bent? Dan kunnen wij u helpen met uw bezwaarschrift. Natuurlijk kunnen wij u ook helpen als u in beroep wilt bij de rechtbank.

Wij hebben veel ervaring met dit soort procedures en weten hoe het UWV een aanvraag en een bezwaarschrift beoordeelt. Het is verder belangrijk om de juiste medische informatie te krijgen.

De verzekeringsarts beoordeelt welke beperkingen u heeft als gevolg van de ziekte of het gebrek waarvoor er een diagnose is. Dat verzekeringsarts legt dat vast in de Functionele Mogelijkheden Lijst (FML). Vervolgens bekijkt de arbeidsdeskundige welke functies u in theorie nog zou kunnen uitoefenen. Dat doet hij op basis van een database van het UWV: het CBBS. Aan elke functie is een uurloon gekoppeld. Het arbeidsongeschiktheidspercentage wordt berekend op basis van het verlies in inkomen.

Dus niet: hoe meer lichamelijke of psychische klachten, hoe hoger het percentage arbeidsongeschiktheid is,
maar: hoe groter het verlies in inkomen, hoe hoger het percentage arbeidsongeschiktheid is.

Door goede juridische hulp zijn uw kansen in bezwaar en eventueel in beroep het grootst.

Wanneer heeft u recht op een WIA-uitkering?
U kunt een WIA uitkering krijgen als u na twee jaar ziekte niet of nauwelijks meer kunt werken. Onder de WIA uitkering vallen de WGA uitkering en de IVA uitkering. Als u na twee jaar ziekte wel kunt werken, maar minder dan voorheen, dan komt u in aanmerking voor een WGA uitkering. Als u na twee jaar ziekte niet of nauwelijks nog kunt werken, kunt u een IVA uitkering aanvragen.

De voorwaarden om een WIA uitkering te krijgen zijn o.a.:

  • U bent twee jaar ziek geweest
  • Direct daarvoor heeft u in loondienst voor een werkgever gewerkt
  • U bent 35% tot 80% arbeidsongeschikt (WGA uitkering)
  • U bent minstens 80% arbeidsongeschikt, met een redelijke kans op herstel (WGA uitkering)
  • U bent volledig en blijvend arbeidsongeschikt cq minstens 80% arbeidsongeschikt maar met weinig of geen kans op herstel (IVA uitkering)

Is uw aanvraag WIA-uitkering afgewezen? Hebt u een herkeuring gehad? Wilt u een IVA-uitkering?

Bel of mail voor een gratis afspraak met uw bezwaar WIA advocaat in Almelo.


Deel dit via:
Facebooktwitterlinkedinmail